Grøntsagshavesæsonen er startet igen

Grøntsagshavesæsonen er startet igen. Jeg tager igen for velsmagende sunde grøntsager og et hus fuld af blomster. Først sået Lathyrus og Gazania. Du kan så disse tidligt på året. Snart vil jeg så de første salat- og kålplanter.

Hvis du selv vil spise sundt, vil du også vide, hvor din mad kommer fra i dag. Er der blevet brugt pesticider, og kan jeg stadig finde rester i mine grøntsager? Du ved hvad du laver i dit eget stykke køkkenhave. Og en skæv agurk er heller ikke noget problem. Det handler om sundt og om smagen. Og smagen alene er en grund til din egen køkkenhave.
Du kan så grøntsagsplanterne selv i bakker på vindueskarmen eller i et andet varmt rum. Dejligt at gøre. Hvis du synes, det er for meget arbejde, skal du købe små grøntsagsplanter fra dit havecenter.

Prøv at plante kålrabi
Den første kålrabis. Kålrabi er ikke kendt, men det er meget sundt. Det er ikke en majroe, den vokser under jorden. En kålrabi er en krydsning mellem en rødbede og en kål og indeholder en enorm mængde vitamin C. Kan spises rå, men jeg synes, de bliver kvalt, bagt eller kogt alligevel bedre. De dyrkes hovedsageligt i Tyskland.
Men de er nemme at dyrke i din egen køkkenhave. De er næppe modtagelige for skadedyr og er en af ​​de første grøntsager, du kan høste.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *